A lánybúcsú költségeit mindig vezesd pontosan
Lánybúcsú szervezés

Költségek: 3 dolog, amit jó ha tudsz

A költségek nagyban függenek a parti jellegétől . Pénz tekintetében nem mindegy, hogy egy otthon maradós, társasozós estét szervezel vagy éppen Ibizára keresitek a repülőjegyet. 

Akárhol helyezkedik el a két véglet között az általad szervezett buli, költségek mindenképpen lesznek ! 

  1. Ki állja a költségeket?
  2. Ki, mennyit tud fizetni?
  3. Mi van, ha valakinek nincs rá kerete ?  

Ezekre a kérdésekre keressük a választ 

1. Költségek rendezése, kinek a dolga ?

A menyasszonynak semmiképpen. Lehúznak róla elég bőrt mire lemegy az esküvő. A lánybúcsút hagyományosan a résztvevők szokták fizetni . 

Gyakran lehet találkozni, még manapság is, azzal a tévhittel, miszerint a szervezőnek kell egyedül kifizetni az egész partit. Ez azonban korán sincs így!

Neked az a feladatod , hogy a menya igényeit szem előtt tartva megszervezd a földkerekség legjobb csaj partiját . 

Szűkebb pár fős baráti körben az is működhet, hogyha csak a szállást dobjátok össze. Mindenki fizeti a maga belépőjét, italát stb. Ebben az esetben az arának egyszer egyikőtök fizeti a körét, később meg a másik. 

Egy nagyobb csapat esetében ( 8+ fő) , érdemesebb a fizetendőket egy személynek kézben tartani . Csak a káosz van, ha valaki kifizeti a szállást a másik meg a kellékeket veszi , a harmadik meg a kaját intézi.. 

Ebből az kerekedik ki a végére, hogy x utalt nekem ennyit, de én y-nak fizetek annyit, szóval z-nek már csak ennyivel tartozok . 

Igen, ez egy idő után pontosan ilyen összevisszaság lesz . 

Egyszerűbb, egy valakinek kézben tartani  

Tipp : Erre figyelj oda ! 

Mindenkivel előre utaltass ! Akkor is ha, kitudod fizetni és csak legyintenél, hogy „majd meg lesz ” . Ne tedd ! Könnyen előfordulhat, hogy utólag futhatsz a pénzed után.

Rettentő kínos valakinek 20x szólni , hogy „Légyszi, utald már el a pénzt „ és a válasz : ” Oké, oké , máris”.. de, az a fránya értesítés , sosem érkezik meg a telefonodra. 

2. Ki, mennyit tud fizetni ?

Ennek a kiderítésére, két megoldás is létezik

Az egyik, hogy már szinte egy kész költségvetéssel állsz a csapat elé. Ezt az opciót, akkor tudod leginkább kivitelezni, ha a menyasszonynak vagy neked konkrét elképzelésetek van a lánybúcsúról.

Mondjuk, Siófokra fogtok utazni, egy wellness szállodába, ahol el töltötök egy éjszakát. Délután hajókázás, este buli. Pár darab kiegészítő.

Itt egész pontosan meglehet az összegeket határozni . Miután elkészültél , egyszerűen közlöd a résztvevőkkel , hogy fejenként 30.000 Ft . Lesz akinek ez megfelel, és lesz akinek nincsen rá ekkora kerete.

Ennél eggyel demokratikusabb, amikor bevonod a lányokat is . Egy facebook csoportban, tudsz szavazást indítani . 

Csinálhatod többféleképpen. 

1. Megadsz összegeket , amelyikre a legtöbb szavazat érkezik az győz. Az lesz a kereted amiből ki kell hozni a bulit. 

Pl: 10.000 , 20.000, 30.000

Gondold ki az összegeket, amik szerinted még beleférnek . A lényeg, hogy ne legyenek ezek a számok óriási távolságra egymástól. Ezek csak támpontok, a szavazás alatt úgyis beindul a beszélgetés arról, hogy kinek mi lenne a jó.

2. Vagy egyesével mindenkit végig kérdezel.

Mekkora összegre gondolt és mi a totális plafon nála , amire már azt mondja, hogy akkor nem tudok részt venni.

Ha, ez meg van akkor keresd meg, hogy milyen összeg volt a legkisebb „plafon” összeg. Az lesz az a szám, ami alatt kell maradnod, hogy mindenki kitudja fizetni . 

 

Egy nő üres pénztárcával
Nem mindenki engedheti meg magának a lánybúcsút.

3. Mit csináljak, ha valakinek túl magasak a költségek ?

Ezzel bizony kalkulálni kell , minél több fő vesz részt a búcsún, annál nagyobb az esélye, hogy valaki nem fogja tudni kifizetni.

Ahogy olyan dolgokkal is szembesülhetsz, hogy valaki csak szimplán szinte semennyit nem akar a barátnőjére kiadni. Na, ő lesz az aki végig akadékoskodni fog. Az elő fába is bele tud majd kötni . 

Ezt érdemes a menyasszony felé finoman jelezni . Majd ő eldönti , hogy mi legyen a hölgy sorsa . 

Akkor más a helyzet, ha valaki tényleg nem tudja kifizetni és sehogy nem tudja megoldani . Sok esetben a menyasszonyok kisegítik a barátnőt, hogy részt tudjon venni a bulin. 

A csapat is összefoghat feltéve, hogy mindenki benne van. Egész egyszerűen az ő fizetni valóját is szétosztjátok magatok között . Lehet ez csak pár ezer forint plusz teher nektek , de annak aki ” kapja” hatalmas dolog , hogy nem kell kihagynia a lánybúcsút. 

Hajrá! Szervezésre fel!

Mischl Szabina
Mischl Szabina

Rólam:

A célom ezekkel a tartalmakkal, hogy értékes információkat adjak át a lánybúcsút szervezőknek. Hasznos, a gyakorlatban is használható tippekkel, tanácsokkal szeretnélek ellátni téged, hogy a barátnődnek szép emlék maradjon az utolsó hajadon bulija.

Köszönöm, hogy velem tartasz!

Itt elolvashatod, hogy mennyibe kerül egy lánybúcsú.

Várj még egy percet! 
Milyen lánybúcsút szeretnél szervezni? Ha, csak egy "elmegy" szintű bulit, akkor kattints az X-re. Ha, egy felejthetetlen testreszabott lánybúcsút, akkor iratkozz fel erre az 10 részes hírlevél sorozatra! A feliratkozással a tiéd lehet egy csomó hasznos infó, ingyen letölthető játékok, eskü, fogadalom és ötletek. Tarts velem!
Legyen az általad szervezett lánybúcsú a földkerekség legjobb bulija!

3 hozzászólás

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − tíz =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .