facebook csoport
Hasznos eszközök

Facebook-csoport a lánybúcsú szervezéséhez

Sokan csak egy Chat-et csinálnak Facebook-csoport helyett. Pedig a csoportban sokkal több hasznos funkciót találtok. Indíthatsz szavazást és a témák is átláthatóbbak lesznek.

Ráadásul nem fog egésznap az értesítések miatt csipogni a telefonod és mire ránézel nem lesz 110 új üzeneted, aminek az elolvasásához se kedved se időd nincsen.

Minden témának tudsz külön bejegyzést létrehozni, ami alatt megtudjátok beszélni a dolgokat. Ott lesz minden egy helyen . A (# ) Has-tag használata még átláthatóbbá teszi. Kérj meg mindenkit, hogy posztoláskor használja a megfelelő Tag-et. Amikor vissza akartok keresni valamit elég a csoport keresőjébe a #helyszín ( vagy bármi más) szót beírni és minden kapcsolódó posztot megmutat nektek.

Szavazást is indíthatsz, így nem kell mindenkinek egyesével kifejteni a véleményét, csak egyszerűen rányom a számára ideális lehetőségre.

Facebook-csoport létrehozása

Telefonon kattints a jobb oldalon lévő profilképedre ( 3 vonallal ). Asztali gépen kilencpontos négyzetre. A létrehozás fül alatt kattints a csoportra. Ezután új létrehozása.

Most következik a csoport alap beállításainak a megadása. Az adatvédelmi beállításokat állítsd „Privátra” majd a következő opciónál „Rejtettre”. Így senki nem fogja látni a beszélgetéseteket és a csoportot is csak a meghívottak találhatják meg.

Add meg a csoport leírását

Ez annyit jelent, hogy írsz egy köszöntő szöveget. Írd le, hogy miért hoztad létre és ide beleírhatod a menyasszony elképzeléseit is.

Köszöntő szöveg

Sziasztok csajok!

Ez a csoport azért jött létre, hogy együtt megszervezzük Anita lánybúcsúját.

A menyasszony kérései : 2023.05.16-án szeretné tartani, Balatonon. Első sorban bulizni szeretne, 1-2 játékkal megfűszerezve. Illetve nem szeretne táncosfiút és idegenekkel puszilkodni, ahogy a petrezselyem árulást is kihagyná.

Ebbe a csoportban fogjuk a költségeket, ötleteket és a szervezés teendőit megvitatni.

Kérlek, ha posztolsz használj az adott témához #-et. Így átláthatóbbak lesznek a posztok.

Köszönöm az együtt működéseteket!

Bejegyzés létrehozás ( facebook-csoport)

A ” Bejegyzés”-re kattintva, van több lehetőséged is.

Hozzá lehet adni eseményt. Ez abban az esetben érdekes, ha szerveztek a lánybúcsú előtt egy találkozót , akkor tudjátok ezt a lehetőséget használni. Továbbá fájlokat is megtudtok egymással osztani és szavazást is itt tudtok indítani.

Facebook-csoport törlése

Miután lement a lánybúcsú és már nincs szükség a csoportra, egyszerűen ki tudod törölni. A csoport törlése végleges, nem vonható vissza.

Ha, te vagy az adminisztrátor, akkor egyszerűen kiteszed az össze tagot, majd te is kilépsz. A csoport automatikusan törlésre kerül.

A csoportban felül kattints a ” Tagok” lehetőségre . Majd a három pontos ikonra, a nevük mellett. ” Tag eltávolítása” és megerősítés. Miután mindenkit kiraktál.. ugyan így katt a saját neved melletti 3 pontra és „Kilépés a csoportból”. Ezt követően a facebook törli .

Óra és egy naptár
Mindennappal, egyre közelebb kerül a lánybúcsú.

Google Naptár használata

A Google Naptár, több egy sima naptárnál. Akinek van Google fiókja, annak automatikusan elérhetőek bizonyos alkalmazások, köztük a Naptár, a hozzá tartozó funkciókkal együtt. Telefonon ezek az alkalmazások telepítve vannak, asztaligépen a G-mail fiókon belül a 9 pontból álló négyzetre kattintva , válik a Naptár elérhetővé.

Amennyiben nem csináltok közös Facebook-csoportot, e-mailen keresztül is megtudtok beszélni dolgokat, illetve a Google Naptárban eseményt is létre lehet hozni. Ez lehet a Google Meet-en keresztül egy online megbeszélés, egy személyes találkozó vagy akár a díszítés, sütisütés napját is fel lehet ide venni.

Kattints az „Esemény létrehozása” lehetőségre majd a plusz jelre. A következő ablakban kell a részleteket megadni.

  1. Détum
  2. Résztvevők
  3. Helyszín
  4. Leírás

Az eseményről a résztvevők e-mail értesítést kapnak. Küldhetnek számodra vissza jelzést, hogy ott lesznek vagy sem. Ha, igennel válaszolnak, a rendszer felveszi a saját naptárjukba az időpontot. Megjegyzéseket tudnak hozzá fűzni és új időpontot is javasolhatnak.

Google Meet

Amikor beállítod az eseményt, akkor ott találsz egy „Meet” ikont, ami generál egy linket a megbeszéléshez és erre kattintva tudnak a résztvevők csatlakozni.

Google Naptár megosztása

Adhatsz a létrehozott naptárhoz hozzáféréseket. A privát naptáratoktól egy teljesen független „közös” naptárt tudtok csinálni, ami azt jelenti, hogy megfelelő hozzáféréssel bárki tudja szerkeszteni. Tegyük fel, hogy te felveszel egy időpontot, amikor a szálláshellyel kell beszélned, Kati pedig felvesz egy másik időpontot amikor a sütit megy megrendelni, Vivi a bevásárlások időpontjait adja hozzá.

Aki létrehozta ezt a naptárt ő a ” hozzáférési beállításoknál” tud a „személyek hozzáadása” után szerepeket osztani.

Aztán indulhat is a közös szervezés. Jó munkát 🙂

Mischl Szabina
Mischl Szabina

Rólam:

A célom ezekkel a tartalmakkal, hogy értékes információkat adjak át a lánybúcsút szervezőknek. Hasznos, a gyakorlatban is használható tippekkel, tanácsokkal szeretnélek ellátni téged, hogy a barátnődnek szép emlék maradjon az utolsó hajadon bulija.

Köszönöm, hogy velem tartasz!

Itt megtalálod, hogy hogyan állítsd össze a lánybúcsú menetrendjét.

Várj még egy percet! 
Milyen lánybúcsút szeretnél szervezni? Ha, csak egy "elmegy" szintű bulit, akkor kattints az X-re. Ha, egy felejthetetlen testreszabott lánybúcsút, akkor iratkozz fel erre az 10 részes hírlevél sorozatra! A feliratkozással a tiéd lehet egy csomó hasznos infó, ingyen letölthető játékok, eskü, fogadalom és ötletek. Tarts velem!
Legyen az általad szervezett lánybúcsú a földkerekség legjobb bulija!

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × négy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .