Hasznos eszközök

Canva-képszerkesztő : Így tudod használni

A lánybúcsúnak számos grafikai eleme lehet, amiket a Canva segítségével egyszerűen megtudsz szerkeszteni. Megcsinálhatod a játékok elemeit kézzel is, de így sokkal igényesebb lesz.

Ez egy telefonra is letölthető applikáció, de asztali gépre ugyancsak van külön szoftver. Pár kattintással több száz grafikai elemhez és sablonhoz férhetsz hozzá. A használata sem bonyolult.

Szerintem jobb mint a „Word” szerkesztő.

A Canva, ezek elkészítésére jó

  1. Idézés
  2. Meghívók
  3. Fogadalom
  4. Oklevél
  5. Játékok elemei

1. Idézés

Ebben szokták a menyasszonyt, vicces formában tájékoztatni. Időpont, helyszín, hogy körülbelül mire számíthat, mit hozzon magával. Ezt úgy szokták megírni, mintha egy bírósági hivatalos idézés lenne.

Nyugodtan feladhatod postán, a menyasszony nagyon fog neki örülni és emlékezetes is lesz számára.

2. Meghívók

A résztvevőknek is egy maradandó emlék, ha kipostázod a meghívókat. Természetesen ez nem kötelező. Ennél költség hatékonyabb megoldás a messengeren elküldött kép.

Írd rá, hogy kinek a lánybúcsújára hívod meg, dátum és esetleg a helyszín, ha már meg van.

3. Fogadalom ( Canva)

Különböző stílusok közül választhatsz. Megírhatod, pikánsra, viccesre, provokatívra vagy egy kicsit diszkrétebbre. Ez az arától függ. Az ő vérmérsékletét kell szem előtt tartani.

Ezek a fogadalmak gyakran a női sztereotipiára alapszanak. Majd jöhet egy kis anyós paródia, szex és garantált a nevetés.

4. Oklevél

Ez egy jelképes bizonyítványa annak, hogy a menyasszony teljesítette a feladatokat és készen áll a házasságra.

A szöveg arról szól, hogy a Lánybúcsús Bizottság előtt megfelelt és az engedélyükkel férjhez mehet. Dátum és a résztvevők aláírása . Mindezt szépen megszerkesztve. A Canva számtalan oklevél sablont kínál, amit csupán testre kell szabni és kész is.

5. Játékok elemei

A ” Férjismereti tesztet”, különböző szókártyákat, kép montázsokat és bármi egyéb elemet el tudsz ebben a programban szépre készíteni.

Canva tutorial : Hogyan használd?

A letöltés után az alkalmazás kér egy gyors regisztrációt. Neved és az e-mail címedet kell megadnod. Ezután kezdheted a munkát.

Canva útmutató
Így néz ki az applikáció

Hol keresd, ami neked kell ?

Az alsó sorban a ” Sablonok” menü pontra kattintva éred el a sablonokat. Majd a fent megjelenő keresőbe írd be például, hogy ” Oklevél”.

Vannak fizetős és vannak ingyenesek. Ahol a kép alsó sarkában nincsen semmi, azok az ingyenesek.

A „lánybúcsú” kereső szóra inkább csak meghívókat dob ki. A többi szóra, csak simán keress rá. Több és jobb találatod lesz a „lánybúcsú” szó nélkül.

Válaszd ki amelyik a legjobban tetszik. Rákattintva kezdődhet a szerkesztés. Megtudod a szöveget változtatni, letudod az elemeket cserélni és tudsz plusz dolgokat hozzá adni.

Saját terv készítése

A fő menüben kattints a kék plusz jelre . Rákérdez, hogy mit szeretnél készíteni. Javasolt az „A4-es Dokumentum” opciót választani.

A felugró ablakban alul találod a menü pontokat ( Sablonok, Elemek, Galéria, Szöveg, Képek, Háttér) .

Canva elemek

Itt egyedi mintákat, grafikákat találsz a dokumentum díszítéséhez. Például : vonal, kör, pezsgős pohár, magassarkú, szalag, lánybúcsú.

Magyarul is beírhatod , sok mindent találsz így is.

Itt is vannak fizetős és ingyenes elemek. Ahol alul egy sárga koronát látsz, azt csak az előfizetők tudják vízjel nélkül használni. Neked egy másik elemet kell keresned.

Tetszés szerint variálhatod a méretét és a helyét. Egyes elemeknek még a színét is.

Galéria

A saját képeidet tudod felhasználni .

Szöveg

A szöveg menü pont alatt , a betű stílust, színt és a méretet lehet állítani. A képen bárhová eltudod helyezni ezeket a kis szöveg dobozokat.

Canva képek

A Canva saját képtárából válogathatsz. Írd be a kulcsszót és keresd meg a neked tetsző képet.

Mentés

A végén a jobb felső sarokban lévő lefelé mutató nyíllal tudod a képet menteni. A felfelé mutató nyíllal választhatsz, hogy milyen formátumban akarod menteni.

A menetrendet már összeállítottad? Itt elolvashatod, hogyan csináld .

Hajrá! Szervezésre fel!

Mischl Szabina
Mischl Szabina

Rólam:

A célom ezekkel a tartalmakkal, hogy értékes információkat adjak át a lánybúcsút szervezőknek. Hasznos, a gyakorlatban is használható tippekkel, tanácsokkal szeretnélek ellátni téged, hogy a barátnődnek szép emlék maradjon az utolsó hajadon bulija.

Köszönöm, hogy velem tartasz!

Várj még egy percet! 
Milyen lánybúcsút szeretnél szervezni? Ha, csak egy "elmegy" szintű bulit, akkor kattints az X-re. Ha, egy felejthetetlen testreszabott lánybúcsút, akkor iratkozz fel erre az 10 részes hírlevél sorozatra! A feliratkozással a tiéd lehet egy csomó hasznos infó, ingyen letölthető játékok, eskü, fogadalom és ötletek. Tarts velem!
Legyen az általad szervezett lánybúcsú a földkerekség legjobb bulija!

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + 13 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .