Piros klasszikus magassarkú cipők
Lánybúcsú játékok

Klasszikus lánybúcsú játékok

Nem a régi, gagyi, sztereotípiára épülő játékokat hoztam nektek, hanem olyanokat, amiket minden féle lánybúcsúhoz passzolnak . Ezek a klasszikus játékok manapság nem hiányozhatnak a búcsúztatóról. Bárhol is tartjátok a bulit, legyen az egy bár, a Balaton vagy akár otthon, a hely nem lesz akadálya a játékoknak. Nem kellemetlenek, nem kínosak, csak laza szórakoztató játékok.

Nem igényelnek nagy kellék arzenált. Egy A4-es lap meg pár cetli ami kell hozzá, a táska legkisebb zsebében is elférnek.

#1. Klasszikus Férjismereti teszt

Ez a mai lánybúcsúk egyik alap játéka.

Össze kell állítani egy kérdéssort, amit a vőlegény válaszol meg. A menyecskének az lesz a feladata, hogy kitalálja a férje által adott választ. Fontos, hogy nem a helyes választ kell megadnia az arának, hanem azt amit a kedvese válaszolt. Mindegy, hogy ő az adott kérdésre jól vagy rosszul válaszolt, a lényeg, hogy kitalálja a jövendőbelije válaszát.

A különböző, ilyenkor népszerű kellékeket, mint a tiara, szalag vagy fátyol, megkaphatja jutalomként a jó válaszok esetén.

Erre figyelj a kérdések össze állításánál:

 • Ne turkálj a pár ágyában

Semmi szükség arra, hogy bármelyik felet is kínos helyzetbe hozzuk az intim kérdéssekkel. A választ adó vőlegény és a mátka, akinek a csapat előtt feszegetik ezt a kérdést, egyaránt érezhetik magukat kínosan. Egy lánybúcsúnak nem ez a lényege! Nem kell a búcsú résztvevőinek tudni, hogy mikor, mennyiszer és hogyan csinálják. Ennél legyél kreatívabb!

 • Hagyd az exeket

Ami volt az elmúlt. Rohadt kellemetlen lehet az arának a lánybúcsúján a párja régi szerelmeiről beszélni. Ez a téma egy kapcsolatban egyébként is sok feszültséget hordoz magában, még akkor is, ha már sok sok éve együtt vannak! Hagyd ezt a témát. Ez a nap a hamarosan, hivatalosan is megkezdődő közös jövőjüket hivatott megünnepelni, nem pedig a régi sebeket feltépni.

 • Gyerek téma

Ha, még nincs a párnak gyereke, nem ez a megfelelő alkalom , hogy erre emlékeztesd őket. Pláne, ha már szerettek volna csak nem jön össze, ami a mai világban egyáltalán nem ritka! Nem kell megkérdezni, hogy hány gyereket akarnak, azt meg főként nem, hogy milyen pózban tudják a legszebb gyereket megcsinálni. Egyszerűen csak húzd ki az ilyen jellegű kérdéseket a listáról.

Amit megkérdezhetsz:

A csapat is számít
Ne hagyd, hogy a csapat csak unatkozzon a lánybúcsún
 1. Mi volt a jele az oviban?
 2. Milyen tanuló volt az iskolában?
 3. Milyen ízű a kedvenc tortája?
 4. Hány szelet pizzát tud meg enni?

Stb. Egy csomó ilyen általános kérdés van, amin senki nem fog megértődni és senki nem kerül kínos helyzetbe. Elég 10 kérdést fel tenni, nem kell az örökkévalóságig húzni ezt a játékot.

#2. Tiltólista

A menyasszony csatlakozását követően indulhat is ez a játék, ami a lánybúcsú végéig tart.

Előzőleg írjatok össze olyan szavakat, amiket az ünnepeltnek tilos lesz a lánybúcsú végéig kimondani. Amennyiben nem tudja a „száját tartani”, jöhet is a bünti. Minden tiltólistás szó után jön egy korty alkohol.

A szabályt ki lehet terjeszteni a búcsúztatókra is.

Milyen szavakat rakjatok a listára? A vőlegény neve, az esküvő szó és (ha van) a gyermek neve mindenképpen legyen rajta. Ezenkívül kedvetekre bővíthetitek a listát.

Ha, a menyecske még is a tiltólistás szavakról szeretne beszélni, akkor kreatívnak kell lennie és körbe kell magyaráznia, hogy mire gondol. A szinonimaszótárt tilos használni

#3. Testrész felismerés

kéz
Felismerné a vőlegénye kezét?

Klasszikus lánybúcsú játék

Fül, orr, ujjak, a haj egy részlete, térdkalács, lábfej, stb.. Ezekről a testrészekről kell a leendő férjnek közeli képet csinálni, amit a menyasszonynak a játék során fel kell ismerni, hogy melyik tartozik a vőlegényéhez.

Határozzátok meg pontosan, hogy milyen testrészekről készítsen fotót a vőlegény és ugyan ezeket csináljátok meg más férfiakkal is. Számozzátok meg a képeket, hogy nehogy bele zavarodjatok, így nyomon tudjátok követni a helyes válaszokat.

A képek legyenek fekete fehérek, hogy bőrszín tónus alapján, ne lehessen könnyedén kitalálni a helyes választ.

#4. Szép mentés

A házasság során jöhet egy sor olyan helyzet, amit valahogy meg kell majd magyarázni a másik félnek. Ezeket a szituációkat szóban eljátszhatjátok vicces formában. Az arának az a feladata, hogy ezekből kivágja magát.

Természetesen a feladat most sem csak ennyi. Mint mindig, nehezítés itt is van. Készítsetek szókártyákat, amiket egy-egy szitu kimagyarázásához használnia kell a menyának. Egy helyzethez elegendő három kártyát húz.

Milyen körülmények lehetnek? Mondjuk, magyarázza meg a férjének azt, hogy ” a kollégája virágot küldött neki” a „vízforraló, a madárfészek és a tél” szavak használatával.

Nagyon vicces sztorik fognak a végére kikerekedni ebből.

#5. Igyál, ha..

Klasszikus lánybúcsú játék

A játék lényege, hogy össze írtok állításokat egy lapra. Sorban felolvassátok őket és akire igaz az az állítás a csapatból, az iszik egy kortyot abban a körben.

Ilyeneket írhattok fel: Igyál, ha…

 1. Barna a hajad
 2. Kék a szemed
 3. Piros ruha van rajtad
 4. Ki van festve a körmöd

Külön kategóriákba lehet őket rendezni és minden kategóriához írni 2-3 kijelentést.

 1. Külső tulajdonságok
 2. Belső tulajdonságok
 3. Megjelenés
 4. Családi állapot ( szingli, gyerekes, elvált, stb)

A listát és a kategóriát kedvetekre bővíthetitek.

Tipp:

A Pinteresten rengeteg ötletet találtok, lánybúcsús játékot illetően.

Hajrá! Szervezésre fel!

Itt találsz további játékokt.

Mischl Szabina
Mischl Szabina

Rólam:

A célom ezekkel a tartalmakkal, hogy értékes információkat adjak át a lánybúcsút szervezőknek. Hasznos, a gyakorlatban is használható tippekkel, tanácsokkal szeretnélek ellátni téged, hogy a barátnődnek szép emlék maradjon az utolsó hajadon bulija.

Köszönöm, hogy velem tartasz!

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .